Vízia školy
Rozvíjame školu ako modernú učiacu sa konkurencie schopnú silnú organizáciu v regióne zameranú na poskytovanie kvalitných služieb žiakom a verejnosti, na spoluprácu s rodičmi, odbornou a laickou verejnosťou, na podporu systému duálneho vzdelávania a celoživotného vzdelávania.
Hodnoty školy
zodpovednosť za vykonanú prácu
sloboda názorov
spolupráca a vzájomná dôvera
otvorenosť novým trendom
empatia
orientácia na inovácie
rovnosť príležitostí a šancí
tolerancia
Poslanie školy
Komplexný rozvoj osobnosti, učiť sa spoločne poznávať, konať, žiť spoločne, učiť sa byť, byť vzdelaní.
Učebné odbory
6456 H kaderník
dĺžka štúdia: 3 roky
absolvent získava výučný list
Absolvent učebného odboru kaderník je kvalifikovaný odborník vo sfére služieb. Môžu nájsť uplatnenie ako odborný zamestnanec kaderníctva na prevádzkach malých a stredných firiem, v živnostenských zariadeniach, ako zamestnanci firiem zaoberajúci sa výrobkami vlasovej kozmetiky, má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu.
6460 H predavač
dĺžka štúdia: 3 roky
absolvent získava výučný list
Absolvent pozná jednotlivé druhy tovaru vo svojom zameraní, zásady jeho predaja a propagácie. Vie aranžovať tovar v predajni. Absolvent ovláda zásady administratívnych prác v predajni, pozná predpisy o nákupe a predaji. Ovláda práce spojené s objednávaním, prebierkou, uskladňovaním, ošetrovaním a prípravou tovaru na predaj. Absolvent má vedomosti o energetickej a biologickej hodnote potravín a o zásadách správnej výživy, má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu.
6445 H kuchár
dĺžka štúdia: 3 roky
absolvent získava výučný list
Absolvent ovláda prípravu jedál teplej a studenej kuchyne vrátane diétnych pokrmov, polotovarov, teplých nápojov. Ovláda úpravu jedál pre bežné a slávnostné príležitosti, zásady ošetrovania všetkých druhov nápojov, má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu.
6444 H čašník , servírka
dĺžka štúdia: 3 roky
absolvent získava výučný list
Absolvent vie pripraviť pracovisko a ovláda práce spojené so stolovaním. Vie podávať základné informácie o jedlách a nápojoch, vie účtovať, inkasovať tržby, robiť vyúčtovanie, písať jedálne lístky. Ovláda obsluhu aj vo výberových podnikoch spoločného stravovania a pri slávnostných príležitostiach. Dokáže pripravovať jednoduché jedlá, minútky, šaláty, múčniky a miešané nápoje, má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu.
2964 H cukrár
dĺžka štúdia: 3 roky
absolvent získava výučný list
Absolvent vyrába cukrárenské výrobky, cukrárske cestá, plnky, hmoty a zmrzliny, vyrába modelovacie hmoty a modeluje všetky druhy ozdôb, navrhuje estetické dotváranie cukrárskych výrobkov, má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu.
Nadstavbové štúdium
Dĺžka nadstavbového štúdia dennou formou trvá 2 roky.
6426 L – vlasová kozmetika
Určené pre absolventov učebného odboru kaderník.
6411 L – prevádzka obchodu – vnútorný obchod
Určené pre absolventov učebného odboru predavač.
6421 L – spoločné stravovanie
Určené pre absolventov učebných odborov kuchár, čašník, servírka a cukrárka.
Študijné odbory
6323 K hotelová akadémia
dĺžka štúdia: 5 rokov
absolvent získava vysvedčenie o maturitnej skúške a výučný list
Absolvent je pripravený na samostatný výkon odborných hotelierskych a reštauračných činností a je schopný samostatne podnikať. Môže organizovať a riadiť hospodársku činnosť a prevádzku v zariadeniach reštauračného stravovania, účelového spoločného stravovania a v zariadeniach prechodného ubytovania. Absolventi hotelovej akadémie sa môžu uchádzať o štúdium na vysokých školách, hlavne so zameraním na cestovný ruch, spoločné stravovanie a príbuzné odbory.
Žiaci sa počas štúdia zúčastňujú na rôznych súťažiach zručnosti, v súťaži Stredoškolskej odbornej činnosti, ale aj na výstavách, a to v rámci okresu, kraja, ale aj s celoslovenskou pôsobnosťou. Vybraní žiaci absolvujú zahraničnú prázdninovú prax v Nemecku, Francúzsku, Taliansku, Grécku a na Cypre. Štúdium sa končí maturitnou skúškou. Po jej absolvovaní získava absolvent maturitné vysvedčenie a zároveň aj výučný list.
6444 K čašník, servírka
dĺžka štúdia: 4 roky
absolvent získava vysvedčenie o maturitnej skúške a výučný list
Absolvent ovláda práce spojené so stolovaním. Vie podávať základné informácie o jedlách a nápojoch, vie účtovať, inkasovať tržby, robiť vyúčtovanie, zostavovať jedálne lístky. Ovláda obsluhu aj vo výberových podnikoch spoločného stravovania a pri slávnostných príležitostiach. Dokáže pripravovať jednoduché jedlá, miešané nápoje aj podľa vlastných receptúr, ovláda dokončovanie jedál pred hosťom. Štúdium sa končí maturitnou skúškou.
6445 K kuchár
dĺžka prípravy: 4 roky
absolvent získava vysvedčenie o maturitnej skúške a výučný list
Absolvent ovláda evidenciu a účtovníctvo v závodoch spoločného stravovania a zásady uplatňovania gastronomických pravidiel. Má poznatky o riadení výroby jedál podľa vlastných receptúr a cenníkov, ako aj o plánovaní. Pozná potraviny a nápoje a technológiu ich výroby. Pozná receptúry a technologické postupy bežných i pracovne náročných jedál teplej a studenej kuchyne. Štúdium sa končí maturitnou skúškou.
6405 K pracovník marketingu
dĺžka prípravy: 4 roky
absolvent získava vysvedčenie o maturitnej skúške a výučný list
Absolvent je schopný vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým marketingom, súvisiace s riadením a organizovaním. Pozná sortiment a vlastnosti výrobkov, dokáže zostaviť ponuku a aplikovať nástroje marketingu. Štúdium sackončí maturitnou skúškou.
6446 K kozmetik
dĺžka prípravy: 4 roky
absolvent získava vysvedčenie o maturitnej skúške a výučný list
Absolventka študijného odboru kozmetik je kvalifikovaná pracovníčka, schopná uplatniť sa v kozmetických salónoch, má možnosť založiť si a úspešne prevádzkovať kozmetický salón, má možnosť vykonávať poradenskú službu v oblasti kozmetiky a celkového vzhľadu. Ovláda a využíva informačno-komunikačné technológie, základy hospodárskej korešpondencie a účtovnej evidencie, dokáže zostaviť ponuku produktov a aplikovať nástroje marketingu pri realizácii podnikateľských zámerov. Štúdium sa končí maturitnou skúškou.