Deň otvorených dverí – Objav svoj talent a vyber si správne povolanie!

Deň otvorených dverí predstavuje pre našu školu prehliadku toho najlepšieho, čo môžu naši žiaci z učebných a študijných odborov predstaviť verejnosti, predovšetkým deviatakom zo základných škôl a ich rodičom. Tohtoročný Deň otvorených dverí sa konal 9. 11. 2022 v pracovisku praktického vyučovania Beskyd. Pani riaditeľka Ing. Ľudmila Verčimáková srdečne privítala prítomných hostí a vo svojom príhovore vyzdvihla potrebu rozvoja odborného vzdelávania a prípravy v regióne Kysúc.

Túto významnú a reprezentačnú udalosť školy si nenechali ujsť pozvaní hostia: predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Ing. Erika Jurinová, zástupcovia zriaďovateľa z odboru školstva, členovia rady školy, zriaďovatelia základných škôl, starostky a starostovia obcí, zástupcovia asociácie barmanov a zamestnávateľov, zástupcovia systému duálneho vzdelávania, výchovní poradcovia a ďalší spolupracujúci partneri. Zvlášť sme privítali zástupcov z Českej republiky zo Strednej školy služieb a podnikania Ostrava-Poruba a Stredného odborného učilišťa a Strednej odbornej školy Zväzu českých a moravských spotrebných družstiev zo Žatca.

Program moderovali žiaci IV. ročníka hotelovej akadémie Adriána Rudinská a Branislav Gomola. Na úvod žiačka V. A triedy Klaudia Galuščáková predniesla úvahu z vlastnej tvorby Svet je plný krásnych vôní. Adam Staník zo IV. A triedy sprevádzal podujatie výbornou hrou na heligónke.

Naši žiaci z učebných a študijných odborov si pripravili viacero inšpirujúcich motívov z oblasti gastronómie a služieb, ako aj zaujímavých informácií z projektu Erasmus+ a zahraničnej odbornej praxe. Inšpirujúce boli prezentačné stoly a slávnostné tabule zo všetkých učebných a študijných odborov, ako aj carving. Modelky v svadobných šatách nalíčili naše kozmetičky a o účesy sa postarali žiačky učebného odboru kaderník.

Nadobudnuté zručnosti vo flambovaní, príprave miešaných nápojov predviedli žiačky študijných odborov čašník, servírka a hotelová akadémia.

Naši žiaci objavili svoj talent a na Dni otvorených dverí preukázali aj lásku k svojmu budúcemu povolaniu. Ďakujeme!

PaedDr. Silvia Okuliarová